4 redenen waarom je website écht HTTPS moet gebruiken

In ons vorige artikel legden wij uit wat HTTPS is en wat de gevaren zijn van HTTP.
Als website-eigenaar zul je je nog niet zo’n grote zorgen maken, hoogstwaarschijnlijk zijn je gebruikers niet blootgesteld aan grote gevaren. Waarom zou je als website eigenaar toch HTTPS willen gebruiken?

1.      Bezoekers vertrouwen op HTTPS

Google Chrome, de meest gebruikte browser ter wereld gaat vanaf juli 2018 websites die geen HTTPS gebruiken een straf opleggen. Ze gaan deze website als “onveilig” markeren. Dit wordt gedaan, omdat Google vindt dat websites niet meer met dit protocol moeten werken. En gelijk hebben ze, HTTPS is veel veiliger en tegenwoordig gratis. Bezoekers zullen hierdoor afgeschrikt zijn en snel je website afsluiten.

2.      HTTPS is de toekomst

Het klinkt een beetje afgezaagd, maar HTTPS is echt véél beter dan HTTP. HTTPS is niet alleen krachtiger op het gebied van veiligheid, je kunt het meer zien als een upgrade van HTTP. Er zitten een aantal nieuwe functies in die ervoor zorgen dat je website beter werkt en zelfs sneller aan de bezoeker getoond kan worden.

3.      HTTPS is gratis!

Veel mensen vragen zich af, is HTTPS gratis? Om HTTPS op jouw webhosting te kunnen gebruiken heb je een SSL-certificaat nodig, deze certificaten heb je zowel betaald als gratis. De betaalde SSL-certificaatleveranciers claimen vaak dat ze meer veiligheid bieden, maar dit is oplichterij. Webmasters spreken soms zelfs over het “SSL Cartel” en hier hebben ze eigenlijk wel gelijk in . Een gratis of goedkoop SSL-certificaat biedt evenveel veiligheid, het enige verschil is dat de vertrouwensfactor hoger kan zijn bij dure SSL-certificaten. Dit komt doordat de dure SSL-certificaten vaak door lang bestaande bedrijven worden uitgegeven, deze bedrijven hebben hun vertrouwen in de verloop van jaren langzaam opgebouwd. Er is geen bewijs dat dure SSL-certificaten je website ook maar een beetje helpen. Wij gebruiken daarom ook een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt en ons SSL-certificaat krijgt een goede beoordeling bij het testen van de kwaliteit via SSL Labs.

SSL Report van SSL Labs

4.    Google LOVES it

Zoals al eerder gezegd, Google vindt dat HTTP niet meer gebruikt moet worden. Het “straffen” van HTTP-gebruikende websites stopt niet alleen bij het markeren van de websites, ze gaan websites die gebruik maken van HTTPS ook belonen door het mee te nemen in hun ranking factor. In de zoekresultaten van Google zullen eerder HTTPS-gebruikende websites getoond worden dan websites die HTTP gebruiken. Dit vertelde Google in hun Webmaster Central Blog. Wil je meer te weten komen over hoe je ervoor zorgt dat je website hoger in google terecht komt? Lees dan onze beginners handleiding voor SEO.

Google webmaster central blog

 

Recent Werk

Wij zijn trots op ons werk, trots op heb succes dat onze klanten hebben bereikt door onze hulp.

Tijd voor een kop koffie

Wij leggen graag onze diensten uit onder het genot van een kop koffie!